Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie 

VAEE

 bestuur@vaee.nl

Didarchtik

Geschreven door Andreas Mensert

maandag, 06 september 2010 20:44

Afgelopen juli 2010 is de EU subsidie voor de deelname aan het Grundtvig - Lerende partnerschappen toegekend. Grundtvig is een onderdeel van het programma "Een leven lang leren" van de Europese Unie. Met dit programma moet er door ervaringen en de samenwerking met Europese partners een meerwaarde gecreëerd worden voor de organisatie en uzelf. Het Grundtvig project waarmee we samen met acht Europese partners meedoen heet Didarchtik.

De doelstellingen van Didarchtik zijn:

  • het creëren van een netwerk om kennis en ervaring uit te delen over oude technieken;
  • het beter leren communiceren met het meerderjarig publiek;
  • het beter begrijpen van de diversiteit van het publiek, de verschillende generaties en zijn behoeftes;
  • het beter presenteren en verlevendigen van geschiedenis naar het publiek;
  • begrijpen hoe volwassenen leren;
  • van elkaar leren hoe het uitleggen van wetenschap een toegevoegde waarde is;
  • het verkennen van nieuwe wegen om het publiek te bereiken (cross media, nieuwe media en "ongebruikelijke" methodes).

Het project loopt van augustus 2010 t/m juli 2012. Met deze subsidie kunnen er 12 grensoverschrijdende uitwisselingen plaatsvinden tussen de partners in het project. De Coördinerende rol van het project ligt bij EXARC (NL). De overige partners zijn: Archäologisches Zentrum Hitzacker (DE); ArcheoParc im Schnalstal (IT); Bachritterburg Kanzach im ArchäoPark Federsee (DE); Bäckedals Folkhögskola (SE); Butser Ancient Farm (EN); C.I. de Calafell (CAT) en Parco Archeologico Didattico del Livelet (IT).

De kick-off vindt plaats in het Nederlandse plaatsje Reusel waar de partners elkaar ontmoeten en waar de nodige afspraken gemaakt zullen worden voor de voortgang van het project. Deze bijeenkomst vindt plaats van 22 t/m 24 september 2010.


Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.